top of page

Okullar Açılırken

Yeni okul dönemi başlarken hem çocuklarda hem de ebeveynler de heyecanlar ve endişeler artıyor. Hayatımızda olan her yeni başlangıçta aslında bu duyguları hissediyoruz. Yeni bir işe başlarken, yeni bir eve taşınırken ya da ilk kez ziyaret ettiğimiz bir ülkede aslında heyecan, mutluluk, endişe ve korku duyguları da bize eşlik ediyor.


Peki bir ebeveyn olarak çocuklara okul başlarken nasıl destek olmalı? Öncelikle bunun bir uyum süreci olduğunu hatırlamak önemlidir. Özellikle pandemi nedeniyle zaman zaman evden online eğitimlerle geçmiş dönemler sonrası yaşanacak bir uyum süreci olacak. Bu neden çocuğun duygularını anlamaya çalışmanızı öneririm. Uyum süresi her çocukta değişiklik gösterebilir. Bazı çocuklar ilk haftada okul ortamına uyum sağlayabilmişken bazı çocuklar ise ilk ayın sonunda kendini güvende hissedebilmektedir. O nedenle çocukların kendi süreçlerine odaklanarak onları acele ettirmemekte fayda var.


Uyum süreci boyunca ebeveyn olarak sizlerin sakin ve sabırlı kalarak okuldaki öğretmenlerle işbirliği içinde olması da bu süreci kolaylaştıracaktır. Bu yüzden sizlerin okula, öğretmenlere ve eğitime olan güvenini hem sözlerle hem de davranışlarla çocuğunuza belli etmeniz onun okulda güvende hissetmesine yardımcı olacaktır.




5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page