top of page

Bebeğimin Uyku Rutinini Nasıl Sağlarım?

Erken çocukluk döneminde bebek ve çocuklar için uyku alışkanlığı kazandırmak amacıyla uyku rutini gereklidir. Çocuğunuzun uyku alışkanlığının olması hem sizin hem çocuğunuz için gece uykularını olumlu olarak etkiler. Uyku rutini kazandırmak için uyku eğitimi almanız şart değildir. Uyku eğitimi almadan da çocuğunuza uyku rutinini sağlayabilirsiniz. Bebeğiniz ve çocuğunuza uyku rutinini sağlamak için:


Her akşam aynı saatte banyo yaptırabilirsiniz. Sonrasında geceliğini giydirerek ona yumuşak bir masaj yapabilirsiniz. Dinlendirici bir müzik açabilirsiniz. Bu esnada uyku odasının loş bir ışık ile olmasını sağlayın. Uykuya hazırlanmış oda içinde beslenmesini sağlayabilirsiniz. Daha sonrasında ona ninni söyleyebilirsiniz. Artık çocuğunuz uykuya dalmaya hazır hale gelmiştir.


Bu rutini 3-4 hafta boyunca düzeni koruyarak devam ettirmenizi öneririm. Ancak bu devamlılık sayesinde rutini oluşturmak mümkün olacaktır.


Bebeğiniz büyüdükçe uyku rutininde değişiklikler olacaktır. Örneğin ninni söylemenin yerini kitap okuma; banyo yapmanın yerini diş fırçalama alabilir.




4 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page